Misstro Oss Inte

Just another WordPress site

Mohammad Mohammadi

Mohammad Mohammadi är Kurd från Iran. Tillsammans med sina landsmän bedriver Mohammad en aktiv kamp med Misstro Oss Inte, mot diktaturen i Iran.

Trots vetskapen om faran med att öppet demonstrera och motsätta sig Iran och dess diktatur, har Mohammad varit en av medlemmarna från Misstro Oss Inte, som stått rakryggad mot orättvisorna i Iran.

Mohammad har även varit aktiv i flera demonstrationer, ledda av Rättvisepartiet Socialisterna, i kampen mot styret i Iran.

2011 lät Mohammad sig döpas och konvertera till kristendomen.

Karim Pourmah

Karim Pourmah har varit i Sverige i över 11 år utan att beviljats uppehållstillstånd!

Karim kom till Sverige för 11 år sedan. Han flydde ett diktatoriskt styrt Iran i hopp om att finna lyckan i ett annat land.

Kampen för att leva ett normalt liv är långt ifrån över då han ännu inte beviljats något uppehållstillstånd. Men det stoppar inte Karim från att fortsätta kämpa.

Karim har varit med Misstro Oss Inte redan från start och aktivt deltagit i demonstrationer mot orättvisorna i Iran och kampen för ett rättvist samhälle.

Till sin bundsförvant har han Gud, som han bär med sig i kampen. Det var aldrig någon tvekan för Karim att ta emot Gud och dopet var en lyckans stund. En stund som gav en strimma hopp!

Rasol Shadman

Rasol Shadman kom till Sverige för snart 5 år sedan och har varit aktivt trogen sina medmänniskor i Misstro Oss Inte.

Rasol har och är en av de centrala figurerna vid gruppens större demonstrationer.

Rasol Shadman har också hittat sin tro i Smyrna Kyrkan och vigt sitt liv till Gud.

Rasol Shadman håller tal framför Irans Ambasad

Rasol shadman Åtgräde till stöd för Nasrin sotoudeh Brunnsparken 2012.11.03

Rasols dop

Rasols bloggar:

Parvaneh Maroufi

Parvaneh Maroufi is one of the milions iranian people which without any choised born muslim and had to live muslim but something in her natural didn’t accept life without desire and she follow her heart even she know that it can cost her life.

She use every opportunity to evangel people about jesus.she dance and sing in church for people and tell them the story of love Parvaneh is active next to the misstro oss inte against iran regime and fighting for free iran also.

Xorshid fann en kärleksfull Gud

“Xorshids liv som muslim i Iran var fullt av rädsla. Som asylsökande i Sverige mötte han kärleksfulla kristna och det ledde till att han vågade öppna sig för Jesus. Då fick han också ett helt nytt liv med kärlek, glädje och frid.

Xorshid Behzadi Khorgo var en rätt-trogen muslim. Han bad fem gånger om dagen, fastade, och försökte följa allt som Koranen kräver, men upplevde bara rädsla. När han gick och la sig för att sova visste han inte om Gud hade förlåtit honom eller inte.”

Läs hela artikeln här.

“En kvinna är en halv man”

“Katauou, kallas för Kati, Khodadost, 51 år är en flykting från Iran. Hon har nu bott i Sverige i snart tio år, konverterat till kristendom och Migrationsverket har vid tidigare nekat henne asyl. Offensiv har träffat henne och nedan följer en intervju.”

Läs hela artikeln här.

Ali Amini

Ali Amini är en av de mest aktiva medlemmarna inom protestaktionen ”Misstro oss inte”.

Redan från början har han varit en inspirerande faktor, dels på grund av hans långvariga vistelse i Sverige och dels på grund av hans mångåriga aktiviteter i exil mot den sittande iranska regimen.

Under en lång tid fungerade han som aktionens ansikte i Stockholm och var vår kontaktperson med en lång rad politiska organisationer. Han var också en drivande kraft när det gällde anordning av demonstrationer i Stockholm framför den islamiska ambassaden

Frö av tro

I juli 2010 lämnade Fariba Alamrahnema Iran tillsammans med din dotter Ghazal Zekavat och sonen Reza Zakavat.

Fariba jobbade i Iran som dagisfröken och hade det inte helt lätt då hon var emot att låta barnen läsa ur koranen. En åsikts som inte mottogs med någon vidare värme på jobbet.

Faribas dotter Ghazal var bara 17 år när hon kom till Sverige, men trots hennes ringa ålder var Ghazal politiskt aktiv i hemlandet, något hon hållt fast vid även i Sverige.

Tillsammans har de varit till stor hjälp för Misstro Oss Inte och är strängt emot den islamistiska diktaturen i Iran.

I Sverige har de funnit lycka och glädje i sin tro. Genom Smyrna Kyrka har de döpt om sig i kristi namn, något som Ghazal trots vetskapen om troligt dödsstraff i Iran, låtit tattuera in på sin hand i form av ett kors.

Fariba, Ghazal och Reza önskar alla Iranier som flyr undan terrorregimen i Iran, lycka till!

Ghazals dop:

Faribas dop:

Gazal i radio:

Fariba i radio:

Stoppa alla utvisningar till Iran

“Lördagen den 1:a september samlades återigen gruppen Misstro oss inte i Brunnsparken i Göteborg.

Demonstrationerna mot terrorregimen i Iran blir bara fler och fler. Det var den 5:e demonstrationen sedan slutet av juli och ett 40 tal medverkade. Flera talade och kritiserade, Alliansfria rörelsens (NAM) toppmöte, som hölls i Teheran, Iran, under torsdagen och fredagen, vilket FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon valde att besöka.”

Läs hela artikeln här.

Sveriges beslut kan innebära dödsstraff

Lördagen den 11 augusti genomförde gruppen Misstro oss inte i samarbete med Rättvisepartiet Socialisterna för tredje lördagen i rad en demonstration mot terrorregimen i Iran och för att Sverige skall stoppa alla tvångsdeportationer till Iran. Under demonstrationen talade 24 personer.

Läs hela artikeln här.

Ökade risker för utsatta grupper kan leda till verkställighetshinder

Via Sanna Vestin: “IRAN: Ökade risker för utsatta grupper kan leda till verkställighetshinder

Migrationsverket har publicerat ett nytt rättsligt ställningstagande rörande asylsökande från Iran. Ett antal utsatta minoriteter mfl grupper räknas upp. För personer i de utsatta grupperna som fått slutligt avslag så långt tillbaka att omständigheter kan betraktas som nya nya, kan läget “i ett flertal ärenden” vara så försämrat att det utgör skäl för en ny prövning. Ställningstagandet innehåller en genomgång av hur skäl som uppstått i Sverige ska bedömas, och riskerna för internetaktivister poängteras särskilt:

“Irans kapacitet att övervaka och kontrollera dissidenters aktiviteter på Internet har kontinuerligt ökat under de senaste åren. Regimkritiker i Sverige, som varit aktiva på nätet, utsätts för påtryckningar av olika slag för att tvinga dem att upphöra med sina regimkritiska aktiviteter. Iranska myndigheter bedöms lägga ned påfallande stora resurser på att bevaka och kartlägga iraniers förehavanden utomlands. Landet utmärker sig i själva verket som ett av de länder som går längst i detta hänseende. Detta bör vara en utgångspunkt för prövningen. ”

I länken nedan finns ett PDF-dokument med vidare information:
http://lifos.migrationsverket.se/dokument?documentSummaryId=27833

Meisam Shalpoush mot regimen i Iran!

Meisam Shalpoush är en av många som bedriver en farlig kamp mot regimen i Iran. En kamp som får folk att få upp ögonen för vad som pågår, men samtidigt en kamp som får regimen i Iran att få upp ögonen för en.

Meisam är aktiv på flera områden, inte minst på hans blogg, där han skriver om regimens orättvisor och lyfter upp viktiga ämnen om vad som händer i landet.

Meisam är också aktiv med videokameran, en följeslagare på demonstrationerna mot diktaturen i Iran är i Göteborg, som efter flykten från Iran nu är hans nya hem.

Besök gärna Meisam Shalpoush blogg och titta på några av hans videos.

Till Meisams blogg.

Diktaturen i Iran mot yttrandefrihet!

Den islamistiska diktaturen i Iran stoppar all aktivitet för ett fritt Iran i den mån det kan. Yttrandefrihet är inget som går hand i hand med det diktaturstyrda landet!

Alireza, medlem av misstro oss inte och aktiv i kampen mot den islamistiska diktaturen i Iran har fått sin blogg stängd av Iranska regeringen.

Det är dock inget som stoppar honom från att driva sin kamp vidare. YouTube är inget som Iranska regeringen kommer åt och Alireza bedriver nu sin kamp där istället.

Alirezas blogg som stängts av regimen.

Fortsatta protester mot Iranska diktaturen – 28 juli

“Idag samlade gruppen Misstro oss inte, med stöd av Rättvisepartiet Socialisterna till manifestation mot iranska diktaturen och för att stoppa alla utvisningar till den islamiska republiken.

40 personer deltog på manifestationen. Talare efter talare fördömde regimens terror, dödsstraff, förtrycket av kvinnor, mot fängslande av arbetare och studenter.”

Läs hela artikeln här.

Manifestation den 28 juli i Brunnsparken!

För stöd till de som inte har fått ny omprovning i ärenden i Misstro oss intes grup RS, Rättvisepartiet Socialisterna. fick intiativet att arrangera en manifestation den 28 juli kl:12:00 i Brunsparken.

Uppmanar alla i misstrogruppen och fria tänkande individer att delta i Manifestationen för att ännu en gång stödja politiska aktivister. Tack på för hand. Kamanijan: Misstro oss inte

Intervju med Ramin Abbasian

Intervju med flykting från ”Misstro Oss Inte”

“Ramin Abbasian, flykting från Iran och medlem i ”Misstro oss inte” fortsätter kämpa mot den inhumanitet som präglas inom Svensk flyktingpolitk. Offensiv har träffat 41-åringen och nedan följer en intervju.”

Läs hela artikeln här.

Emot diktaturen i Iran – Hotas av utvisning!

Reza Amir Omrani har kämpat mot den Islamistiska diktaturen i iran under flera års tid och stöttat Misstro Oss Inte och deras kamp mot diktaturen i Iran. Nu hotas han av utvisning!

Det var på igår kväll som polisen häktade Reza Amir Omrani i väntan på utvisning. Reza är nu förd till Migrationsverket i Kållered, utanför Göteborg.

Misstro Oss Inte ställer sig starkt frågande till beslutet att häkta Reza Amir Omrani, då hans det är helt uppenbart att han liv skulle vara i stor fara om han fördes tillbaka till Iran med tanke på hans kamp mot diktaturen här i Sverige.

Reza Amir Omrani har inte bara varit aktivt kämpande mot den islamistiska diktaturen i Iran här i Sverige. Han kamp började långt innan han kom till Sverige. Nu hotas han alltså av utvisning!

Kvinnokamp mot hedersvåld

“Den 23 maj deltog Rättvisepartiet Socialisterna i en manifestation mot hedersvåldet. RS var inbjudna till denna manifestation av Riksorganisationen glöm aldrig Pela och Fadime. Manifestationen samlade upp mot 100 deltagare. Manifestationer hölls även i Stockholm och Landskrona.”

Läs hela artikeln här.

Iran: inifrån ett slutet land

Filmaren Manon Loizeau har följt iranier inne i Iran under två års tid. Många av dem förlorade familjemedlemmar eller torterades i efterdyningarna av upproret 2009.

Med hjälp av bilder från mobilkameror och Youtube och intervjuer målar hon en bild av detta slutna land efter den nedslagna revolutionen där man var först med att använda sig av Twitter, Facebook etc.

Dokumentären på SVT Play.

VI GER ALDRIG UPP!

Misstro Oss Inte kämpar varje dag för ett fritt Iran, ett Iran utan i islamistisk diktatur. Som grupp pågår ständiga aktiviteter för att detta en dag ska bli verklighet.

Detta betyder dock inte att medlemmarna i Misstro Oss Inte även kämpar var och en för sig med egna projekt för att trycka på den Iranska regeringen ännu mer.

Bloggar och facebook är de två vanligaste medierna där vi kan se Misstro Oss Inte:s medlemmar. Två av dessa är Hasan Keshtvarz och Maziar Zeitoun.

Hasan Keshtvarz

Hasans dop:

Maziar Zeitoun

Maziars dop:

Shahin Najafi med ett pris på sitt huvud!

“Shahin Najafi accused of denigrating imams as clerics call him an ‘apostate’ and religious website puts bounty on his head”

Läs hela artikeln här.

Naqi! for sake of your sense of humor
For sake of this deportee man out of ring
For sake of the threatening life’s big penis sitting back to us
Naqi! For sake of the width and lengths of sanction and uprising dollar and the sense of humiliation
Naqi! For sake of paper made Imam
For sake of Ya Ali saying infant trapping in the womb
For sake of jurisprudence lesoon in the nose operation’s room
For sake of Agha* [the leader] and prayer bead and rug made in china
Naqi!for sake of Sheith Rezaeie’s* thumb[an Iranian football player who fingered his playmate in live broadcasting match]
For sake of the missed out religion and the religious football
Chorus:
Hey Naqi! Now that Mahdi has slept, we are calling you:hey naqi!
We are ready wearing our shrouds, hey naqi! Rise up! (2)
Naqi! For sake of love and Viagra
For sake of legs up in the air and chakra
For sake of bread, chicken, meat and fish
And Silicon breast and striped virginity
Naqi! For sake of Golshifte’s* tits [an Iranian actress who pose nude for Cezar film prize trailer]

For sake of our lost prestige which was taken
Naqi! For sake of Aryan’s race
And the plaques overhang the neck
Naqi! Please for sake of Farnood’s* dick [an Iranian child who goofed in a live TV show]
And three thousand billion* under the sapphire sky [the amount of government embezzlement from Iran's Saderat Bank]
Persian Gulf and Uromieh Lake were fictional
By the way! What was the Green Movement leader’s name?!
Chorus (2)
Hey Naqi, hey Naqi, hey Naqi!
For sake of fart-rending* demise of nation’s Imam [it points to a goof from an Iranian TV's host, who used fart-rending instead of the word "Heart-rending"]
For sake of fossilized political commentators far from homeland
For sake of high class widows roaming in discos
For intellectual discussions in chartrooms
For sake of notorious men’s order
For sake of female men rights’ supporters
For sake of colored revolution on TV
For sake of 3 percent book readers of people
For sake of fake & hollow poets
For sake of this fickle crowd
Who say “viva” in the morning & “down with” in the evening
For sake of fantasy fiction’s hero
Chorus (2)
Hey Naqi, hey Naqi, hey Naqi!

Viktigt för alla asylsökande!


Detta dokument bör bifogas alla asylsökande regimkritikers ansökningar om prövningstillstånd! Se särskilt punkt 63 (sista meningen), punkt 68 (sista meningen), punkt 69 (mitt i texten “It is noted that at specific intelligence “Cyber Unit” targets regime critics on the internet.”") samt punkt 71, hela stycket.

This is important for Iranian asylumseekers in EU and should be added to everyones application!

Riskerar dödsstraff vid ett återvändande!

Marzeah Rasoulzade är 49 år och kom till Sverige för 7 år sedan. 2007 konverterade hon till kristendom, något som är förenat med dödsstraff i Iran.

Situationen för muslimer som konverterar till kristendom är mycket svår i Iran. Sedan presidentvalet 2009 har situationen bara blivit värre.

Marzieh är rädd för att återvända till Iran och menar att hon riskerar förföljelse om hon återvänder. Bekräftade fall har förekommit där muslimer som valt att konvertera till kristendom, har blivit avrättade.

I samband med första maj

Mänskliga samhällen på jordklotet har under en lång tid bevittnat en blodig kamp i olika varianter mot orättvisor, förtryck och utsugning av en minoritet av majoriteten av befolkningen. Från Spartaks vrede mot slaveri, Pariskommunen 1871 erfarenhet och kampen som pågår idag är ett bevis för denna klasskamp.

” Våldet bör bemötas med våld för att stoppas”. ” Arbetarna beväpna Er” är ropet från August Spiz i samband med de blodiga händelserna i Mac Kermik, Shikagos sågverk som senare omvandlades av internationella arbetarrörelsen till en strategisk slogan ” Världens arbetare förena Er” för att uppvisa den internationella solidaritetens makt mot kapitalismen i första maj.

Idag råder omständigheter såsom globalisering av kapitalet. Ännu en gång visar nödvändigheten till solidaritet och förenandet av arbetarklassen på ett tydligt sätt och det är på sin plats att möta första maj med ” Världens arbetare förena Er” en slogan som idag är välbehövlig.

Finansmonopolet och det rådande kapitalistiska systemet rättfärdigar sin existens med en utsugnings politik som drabbar inte bara arbetarklassen i tredje världen utan också i hela världen. Arbetarna har uttryckt tydligt att de inte vill vara med och betala det kapitalistiska systemets kris och gå till mötes den politik och regelsystem som dikteras av världsbanken samt IMF.

Senaste tiden händelser i Grekland, Irland, Portugal, Spanien, England och Frankrike i Europa  samt Tunesien, Urdanien,Egypten,Surien,Yaman, Pakestan, Iran, Tailan och Flipina är en protest på den genomförda politiken att  lösa kapitalismens kris på bekostnad av massarbetslöshet, fattigdom och det elände som har tvingat miljontals arbetbare i dessa länder. Denna protestvåg visar tydligt att den luriga politiken som kapitalismen försöker bedriva under täckmanteln ” Åter fördelning av resurserna” är dömd att misslyckas.

Situationen i Iran: Ett totalt diktatorisk och maffia liknande islamiskt styre har blivit grundlagen, därmed berövandet av de absolut grundläggande medborgerliga rättigheter, arresteringar, fängelse, tortyr och mord för oliktänkande bortförklaras med lagen.

Diktatoriska styret och religiösa fascismen har fördjupat klassklyftorna, fattigdom i flera arenor såsom ekonomiska och kulturella som har lett till reaktionära subkulturer inom samhället. Efter maktövertagandet av militära banditer som också styr över ekonomin i samhället. Vidden av korruption och brott mot mänskligheten har fått nya dimensioner.

Det kaos som råder i samhället utvecklar en ond våldspiral som omvandlats till en kultur, konsekvenserna speglar sig i kuvande, aggressivitet och missbruk av narkotika.

De lyckas styra genom att omvandla arbetsplatserna till ett obligatoriskt arbetsläger och militära anläggningar. Utsugning, diskriminering och vägran att betala arbetarnas löner har drivit arbetarklassen till fattigdom som bara kan upplevas i det islamiska kapitalistiska styret.

Detta elände bör ändras för ett dräglig levnadsvillkor för arbetarna. Arbetarna bör organisera sig i en revolutionär parti med syftet att störta rådande systemet och ta politiska makten för att kunna åstadkomma ekonomiska och kulturella ändringar för majoriteten i samhället. Det är enda möjliga vägen att kunna skapa ett värdigt liv.

Arbetarna måste vara medvetna om att de kan med sin ordnade strejk i olika industrin samt sin beväpnade kamp störta rådande systemet och planlägga en sann demokrati i samhället. Arbetarnas frigörelse av fattigdom, hunger, rättslöshet endast kan åstadkommas med deras egna förenade kamp.

Bildandet av en demokratisk republik baserat på råd styre och maktövertagande förutsätter att arbetarna organiserar sig i sina arbetarråd liksom övriga delar av samhället.

Byggandet av ett samhälle utan utsugning, utan diskriminering, utan fattigdom och  utan orättvisor med sikte på en socialistisk republik är det mål som arbetarklassen bör sträva efter.

Leänge leve första maj.
Marsch för bildandet av obundna fackföreningar
Leve arbetarklassens internationella solidaritet
Leve Socialism
Ned med islamiska republiken

/Firoz Soleymanzadeh